Serieuze datingsites uit België: review, ranking en vergelijking

Het internet is een effectieve manier om je soulmate te ontmoeten. Van de 1,6 miljoen alleenstaande Belgen gebruikt een groot aantal datingsites. Om u te helpen de beste serieuze Belgische datingsite te vinden, heeft ons team de beste voor u onderzocht, getest en geselecteerd. Hun evaluaties zijn gebaseerd op verschillende criteria, zoals betrouwbaarheid, gebruikersbestand of veiligheid.

Serieuze datingsite uit België: welke te kiezen?

1. Be2

BE2.BE
De #1 site voor serieuze dating in België

Excellent! 4.6 out of 5 stars (4,6 / 5)

Bezoek de site


2. Lokale vergaderingen

Rencontres locales

Een geweldige site om singles om je heen te ontmoeten!

Zeer goed ! 4.2 out of 5 stars (4,2 / 5)

Bezoek de site


3. Seniorclub-vergadering

Seniorclub-rencontreEen site gespecialiseerd in seniorenvergaderingen in België!

Goed ! 4.1 out of 5 stars (4,1 / 5)

Bezoek de site


De criteria voor het kiezen van een serieuze Belgische datingsite

Er zijn honderden datingsites in België, maar deze overvloed verbergt bij de meeste een gebrek aan kwaliteit. Onze jarenlange tests hebben ons inderdaad aangetoond dat slechts enkele sites het waard zijn om in onze ranglijst te worden opgenomen. We zijn niet voor niets kieskeurig over serieuze dating. Om te slagen in uw online dating, is een site van hoge kwaliteit noodzakelijk. In dit kader schetsen we de essentiële punten voor een goede datingsite.

Gemeenschapskwaliteit

De gemeenschap van een datingsite komt overeen met alle leden. Wil een gemeenschap goed zijn, dan moet ze kwalitatief maar ook kwantitatief zijn . In ons geval gaat kwantiteit niet boven kwaliteit en vice versa.

Je zult op hun homepagina heel wat sites met aansporende cijfers zien verschijnen (voorbeeld: meer dan 10 miljoen leden …) maar de realiteit is vaak heel anders. Inderdaad, de meeste frauduleuze sites liegen tegen internetgebruikers en tonen grote aantallen om de aandacht te trekken. Andere datingsites spelen met woorden of tonen globale cijfers, maar België niet. Sommige sites gaan verder en genereren automatisch duizenden nepprofielen…

Voor onze tests hebben we de kwaliteit van de sitegemeenschap beoordeeld aan de hand van deze criteria:

 • aantal gebruikers
 • Aandeel actieve gebruikers (minstens één keer per week ingelogd)
 • Percentage vrouwen
 • Detectie van valse profielen
 • Correlatie van profielen met het thema van de site

de efficiëntie tarief:

De efficiëntie van een datingsite is blijkbaar de meest veelzeggende indicator. Dit percentage meet duidelijk de effectiviteit van een site bij het genereren van echte succesvolle vergaderingen en het creëren van koppels. Veel sites aarzelen niet om ongebruikelijke maar niet-verifieerbare cijfers weer te geven.

Deze indicator kan niet echt worden gekwantificeerd, maar kan worden benaderd aan de hand van verschillende criteria. Om Belgische datingsites te testen, gebruikte ons team deze criteria: verhouding van reacties op verzonden berichten, aantal eerste ontvangen berichten, aantal verkregen telefoonnummers, aantal verkregen echte ontmoetingen …

In tegenstelling tot ondeugende datingsites, is kwantiteit nutteloos voor serieuze dating. We hebben daarom ook rekening gehouden met de kwaliteit van de contactvoorstellen en de liefdescompatibiliteitssystemen. Ten slotte hebben we onze resultaten ondersteund met de meningen van internetgebruikers die via verschillende media zijn verzameld.

De populariteit en het imago van de site

Een efficiënte en effectieve datingsite wordt veel nagebootst en wordt elke dag populairder. Populariteit heeft een sterke invloed op het siteverkeer en tegelijkertijd op het aantal geregistreerde leden. Theoretisch geldt dat hoe populairder de site, hoe actiever de leden zullen zijn (hoewel dit niet altijd het geval is).

Als je door te zoeken op een zoekmachine of op een datingforum geen mening vindt op een datingsite, dan zul je jezelf vragen moeten stellen. Voormalige gebruikers laten hun beoordelingen graag achter op forums of vergelijkingssites. Met deze beoordelingen kunt u uzelf een eerste indruk geven. Dit punt moet echter in perspectief worden geplaatst, aangezien internetgebruikers zich meestal uiten als het slecht is.

couple amoureux s embrassant

Op welke kenmerken moet je letten bij een serieuze datingsite?

Wanneer je lid wilt worden van een serieuze datingsite, is het essentieel dat je er een kiest die precies aansluit bij je wensen en behoeften. Aangezien de meeste serieuze datingsites betaald worden , kun je je niet zomaar inschrijven op elke site die je tegenkomt.

Daarnaast is het vaak onaangenaam om je aandacht te moeten delen tussen meerdere datingsites in binnen- of buitenland. Je kunt je het beste concentreren op één serieuze datingsite die perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften. Dus waar moet je op letten bij het selecteren van een betrouwbare datingsite?

Het beoogde publiek

Niet alle datingsites richten zich op dezelfde demografie van singles. Veel sites richten zich op een groot publiek, maar u kunt zich ook aansluiten bij zogenaamde gespecialiseerde datingdiensten. Deze zijn gericht op specifieke mensen, bijvoorbeeld:

 • Singles van 50 jaar en ouder op zoek naar een langdurige relatie.
 • Alleenstaanden met een hoog opleidingsniveau en op zoek naar iemand met een vergelijkbaar opleidingsniveau
 • Alleenstaande vaders en moeders
 • Mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een date met een persoon van hetzelfde geslacht
 • Singles uit een bepaalde stad of regio

Als u bij een bepaalde demografische doelgroep past, kan deelname aan een gespecialiseerde datingservice buitengewoon aantrekkelijk zijn. Zo’n datingservice moet bepaalde voordelen hebben. Doordat er minder gebruikers zijn, houdt u het overzicht bij het online daten.

Daarnaast heb je meer kans om gemeenschappelijke punten te ontdekken en daardoor makkelijker een discussie aan te gaan. Als je niet bij een bepaalde demografie past of zoveel mogelijk verschillende mensen wilt ontmoeten, is een serieuze generieke datingsite een betere optie.

jouw bedoelingen

De beste serieuze datingsite voor jou wordt mede bepaald door je intenties. Wil je nieuwe mensen ontmoeten, misschien een date hebben of ben je op zoek naar een langdurige relatie? Dit kan je helpen bepalen welke datingsite het beste bij je past.

Zelfs als je gewoon op zoek bent naar een informele date, zijn er tegenwoordig genoeg sites om uit te kiezen. Als je op een « gewone » datingsite zoekt, word je snel moe, terwijl je op een seksdatingsite geen romantische ambities zou moeten hebben. Kortom, zoek voor jezelf uit wat voor soort mensen je wilt ontmoeten en waarom, en kies vervolgens de perfecte serieuze datingsite voor jou .

De beoordeling

Bij het kiezen van een serieuze datingsite kan de prijs ook een grote factor zijn. De kosten van het abonnement kunnen aanzienlijk verschillen van site tot site. Het is een goed idee om een site te kiezen die bij uw budget past, zodat u voor een langere periode lid kunt blijven. De meeste mensen besteden tussen de 6 en 12 maanden aan het zoeken naar de perfecte date of een geweldige relatie.

Tegenwoordig zijn gratis Belgische datingsites zeldzaam omdat de meeste mensen de voorkeur geven aan betaalde dating. Een lidmaatschap legt de lat hoger om lid te worden, waardoor je op premium datingsites minder mensen zult ontdekken die niet serieus op zoek zijn naar een date of een relatie.

Mobiele vergaderingen

Tot slot, bij het selecteren van uw ideale datingsite, is het belangrijk om de mogelijkheid van mobiel daten (of daten via uw smartphone of tablet) te overwegen. Niet alle sites zijn zo goed georganiseerd als deze. Wanneer een datingsite zijn eigen app maakt, zegt dat niet het hele verhaal, aangezien de functies variëren en de een veel meer kan dan de ander.

Waarom een serieuze datingsite uit België gebruiken?

Het podium van serieuze datingsites in België heeft het voordeel dat het alleen mensen groepeert die op zoek zijn naar liefde. Het vermijdt dat je een andere persoon kruist die alleen korte ontmoetingen verlangt . Er zijn veel argumenten voor serieuze datingsites:

 • Een enorme keuze aan gevarieerde profielen : serieuze datingsites onderscheiden zich door het exponentiële aantal geregistreerde Belgische singles
 • Zoeken op criteria : de zoekfunctie is beschikbaar op alle beste Belgische datingsites en stelt u in staat om singles te vinden die voldoen aan uw criteria (leeftijd, stad, nooit getrouwd …)
 • Gratis registratie : bijna alle sites bieden gratis registratie om de site te verkennen. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze gratis proefversies aanbieden om te profiteren van premiumfuncties.
 • Bespaar tijd : dankzij de persoonlijkheidstest die is voltooid wanneer u zich registreert, kunnen Belgische datingsites u profielen aanbieden die compatibel zijn met die van u en voorkomen dat u tijd verspilt aan uw zoektocht naar de liefde van uw leven
 • Anonimiteit : je kunt elkaar ontmoeten zonder dat iemand het weet, om een gezegde te gebruiken: « discrete relatie gelukkige relatie »
 • Een faciliteit : de virtuele benadering helpt veel verlegen mensen of mensen die net naar een andere stad zijn verhuisd om mensen in België te ontmoeten

Wat is de beste serieuze datingsite?

De beste serieuze datingsite stelt je in staat om singles uit heel België te ontmoeten. Singles geregistreerd op serieuze datingsites in België willen een vrouw of een man ontmoeten om een serieuze relatie te beginnen.

De gratin van Belgische datingsites verbinden compatibele leden door eerst hun relatievereisten en hun antwoorden op de persoonlijkheidstest die vaak voor registratie wordt aangeboden te analyseren.

Ze zorgen ervoor dat ze hun leden de beste service bieden op het gebied van beveiliging, functionaliteit en moderatie. We hebben je onze drie favoriete serieuze datingsites aangeboden uit honderd sites op basis van relevante criteria.

Betaal je voor een serieuze datingsite?

Tegenwoordig overheersen serieuze betaalde datingsites. Om alle functies van bekende datingservices te gebruiken, moet u zich abonneren. In de begindagen van internetdating was het andersom. De meeste datingsites waren gratis om zoveel mogelijk gebruikers te werven.

De groeiende populariteit van online dating heeft geresulteerd in een behoefte aan betrouwbare en veilige diensten. Als gevolg hiervan zijn er steeds meer betaalde sites verschenen, omdat ze beter zijn uitgerust om kwaliteit en veiligheid te garanderen. Ze hebben bijvoorbeeld een budget om personeel aan te nemen om alle nieuwe profielen te beoordelen en snel te reageren op verzoeken van leden.

Ook leggen betaalde datingsites de lat hoger om lid te worden, waardoor je veel minder mensen ontmoet die niet serieus zijn.

Kies daarom bij voorkeur voor een serieuze EN effectieve datingsite die zich automatisch terugbetaalt maar die u tijd bespaart en u in staat stelt om echte ontmoetingen te maken zonder valse beloften!